Porties: 4
Ingrediënten
- 250 gram rijst
- 1 el olijfolie
- 2 ui in ringen
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 gram pompoenblokjes fijngesneden
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 125 gram crème fraiche
- 75 gram blauwe kaas in stukjes
- 2 hamburgers
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht. Voeg de pompoen toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de crème fraiche toe met de Italiaanse kruiden, plus eventueel een scheut water. Bak ondertussen de hamburgers aan beide kanten goudbruin in een aparte koekenpan en snijd in stukjes. Breng de groenten op smaak met peper en zout. Roer de rijst er doorheen en bak nog even mee. Serveer met de blauwe kaas en stukjes hamburger.
Notities
Vegetarisch? Neem geroosterde pijnboompitjes of een vegaburger.
0
0