Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 600 g wortelen in plakken
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 400 g linzen uit blik
- 400 g gehakte tomaten uit blik
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml water
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnzaadpoeder
- 1 sap van citroen
- 250 g Griekse yoghurt
- 1 komkommer in schijfjes
Instructies
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de uitjes en knoflook. Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak even mee. Voeg de overige ingrediënten voor de soep toe en kook voor 15 minuten. Pureer de soep. Serveer met de yoghurt (voor in de soep) en komkommer.
Notities
Geen linzen? Vervang door aardappel.
Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door hummus.
Zuivelvrij? Vervang de yoghurt door hummus.
0
0